صبحانه دادن به کودکان
همه ما بارها و بارها در مورد اهمیت خوردن صبحانه در کودکان و تاثیر آن در افزایش تمرکز، قدرت یادگیری و همچنین بهبود خلق و خو مطالب بسیاری شنیده و خواندهایم؛ اما تحقیقات انجام شده در بسیاری از جوامع نشان میدهد که بیش از ۴۰ درصد کودکان وعده صبحانه را مصرف نمیکنند و در بین کودکانی هم که صبحانه میخورند، آن را با ترکیب بهینه و در زمان مناسب دریافت نمیکنند. این امر نشان میدهد که والدین و کودکان کمتر با راهکارهای عملی دریافت صبحانه مغذی در زمان مناسب آشنا هستند و آن را در برنامه زندگی تمرین کردهاند.
به عبارتی میتوان گفت، توصیههای علمی در مورد فواید صبحانه به عادت و ر فتار تغذیهای ماندگار در بسیاری از خانوادهها تبدیل نشده است. در این مقاله به راهکارهای عملی برای خوردن صبحانه سالم به منظور تامین نیازهای تغذیهای روزانه میپردازیم؛ به نحوی که در کنترل وزن و رفتار تغذیهای صحیح در طی روز کمک کند. در حقیقت کودکان کم ورن و لاغر در صورت عدم مصرف صبحانه در طول روز قادر به دریافت انرژی مورد نیاز نیستند. همچنین نخوردن صبحانه در کودکانی که افزایش وزن دارند، باعث پرخوری بیش از حد آنها در ساعات بعدی روز میشود. از آنجایی که سوخت و ساز بدن هنگام صبح افزایش مییابد، انتظار ما از یک صبحانه خوب، تامین یک سوم کل انرژی مورد نیاز روزانه (حدود ۵۰۰ تا۶۰۰ کالری) و دریافت کافی املاحی چون کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامینها مانند ریبو فلاوین، ویتامین B12,C,A و فولات است.
برانگیختن میل به صبحانه در کودکان
بیمیلی مهمترین عامل صبحانه نخوردن کودکان است. والدین عزیز باید بدانند که هرگونه استرس و عجله باعث از بین رفتن اشتها و طفره رفتن از خوردن صبحانه میشود. بعلاوه تکراری و یکنواخت بودن صبحانه هم سبب بیمیلی میشود. غذاها و نوشیدنیهای جدید را هرچند وقت یکبار به برنامه صبحانه اضافه کنید تا از یکنواختی جلوگیری شود.
بهترین زمان خوردن صبحانه
بهترین زمان برای کودکان پیش دبستانی بین ساعت ۹-۷ صبح (نیم ساعت تا یک ساعت بعد از بیدار شدن) و برای کودکان سنین مدرسه، قبل از رفتن به مدرسه است. تحقیقات نشان داده است کودکانی که ۲۰ دقیقه قبل از آغاز کلاس، صبحانه میل میکنند، نسبت به گروهی که یک ساعت قبل صبحانه مصرف کردهاند، تمرکز بهتر و نمرات بالاتری دارند.
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....
برچسب: ،